Clicky

Jump to content

Să spunem NU minutelor naționale


Recommended Posts

Era smartphone a început de câțiva ani. Astăzi majoritatea telefoanelor sunt smartphone-uri, indiferent de sistemul lor de operare. Telefoanele sunt tot mai inteligente, se îndepărtează tot mai mult de locul de unde au venit și ne îndreaptă spre o direcție comună: interconectare pe orice cale posibilă. În acest context, când toate semnele arată o singură direcție: internetul, de ce abonamentele operatorilor ne arată o altă direcție, minute naționale?

 

post-10944-0-76224700-1372535994_thumb.jpg

 

Să facem o scurtă trecere în revistă a ultimelor oferte ale celor mai mari 3 operatori din România: Cosmote, Orange și Vodafone. Voi lua abonamentele de aproximativ 30 euro de la fiecare companie în parte.

 

Cosmote:

 Abonament: Cosmote No Limit

 Beneficii incluse: Aproape totul este nelimitat(minute naționale, minute internaționale zona 1, mesaje scrise naționale, apeluri video etc.)

 Internet inclus: 500MB.

 Preț: 31EUR/lună

 

Vodafone:

 Abonament: RED 29

 Beneficii incluse: Minute/SMS naționale nelimitate + 15GB stocare in cloud

 Internet inclus: 500MB

 Preț: 29EUR/lună

 

Orange:

 Abonament: Tigru 30

 Beneficii incluse: Minute/SMS naționale nelimitate + 5GB stocare in cloud

 Internet inclus: 500MB

 Preț: 30EUR/lună

 

Ofertele de mai sus sunt ofertele standard, unele dintre ele având promoții care aduc internet în plus însă nu se știe pentru cât timp vor fi valabile și astfel am decis să compar ofertele inițiale, care nu se vor schimba. Întradevăr operatorii au și alte abonamente, unele mai avantajoare din punct de vedere al internetului însă acestea sunt ultimele noutăți și cele mai promovate la momentul scrierii acestui articol.

 

Ce putem observa din ofertele operatorilor noștri?

 

Se pune accentul pe convorbiri nelimitate în orice rețea națională. Fiecare dintre ei oferă doar 500MB internet pe mobil, ceea ce este foarte puțin după standardele actuale. Trăim într-o eră a internetului iar promovarea unor oferte cu convorbiri nelimitate în detrimentul acestuia nu mi se pare tocmai ok. Întradevăr, în România nu există atât de multe smartphone-uri precum în străinătate însă cifrele sunt în creștere iar operatorii, care promovează și vând aceste telefoane, ar trebui să aducă oferte mai atrăgătoare. Până la urmă pentru minute naționale nu avem nevoie de smartphone-uri, putem folosi orice fel de telefon.

 

post-10944-0-31520400-1372535994_thumb.jpg

 

VOIP este o soluție la minutele naționale. Cei de la Orange promovează aplicația lor de VOIP, însă nu poate fi folosită decât pentru convorbiri în rețea, ceea ce îi scade din utilitate destul de mult. De minute în rețea nu avem nevoie. Aplicațiile precum Skype oferă convorbiri gratuite pe internet, între terminalele compatibile cu aplicația, iar traficul făcut de aceasta nu este atât de însemnat. Calitatea convorbirilor pe internet este și ea mai ridicată, în special dacă avem o viteză bună.

 

În mod cert este timpul pentru o schimbare, este timpul să avem internet la viteză mare, cu trafic disponibil de câțiva GB și/sau nelimitat la viteze mai mari de 128kbps (cum oferă Orange). Nu mă înțelegeți greșit, minutele naționale nelimitate au și ele rostul lor, însă acum e impul să ne modernizăm și să promovăm internetul mai mult, smartphone-urile sunt făcute pentru asta!

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Daca iti spun ca visezi la faza cu internetul te superi?

Nu de alta,dar utilizez netul mobil pe PC din 2009. Orice negociere cu ei dpdv al vitezei se sfarseste cu"echipa de marketing e responsabila".

Azi chiar m-am enervat si le-am dat pe un forum unde asigura helpul un termen de 7 zile in care sa fiu contactat de directorul de marketing. Dar sunt realist si deja caut portite pentru reziliere.

Minutele nationale sunt mai bune decat cele in retea ;)

Edited by deiuma
Link to post
Share on other sites

Simplu. Pentru ca infrastructura lor (care a costat ceva gologani, deci trebuie amortizata) e preponderent pentru voce.

 

 când toate semnele arată o singură direcție: internetul, de ce abonamentele operatorilor ne arată o altă direcție, minute naționale?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use