Clicky

Jump to content

Tehnologiile audio din smartphone-uri - doar marketing?


Recommended Posts

Sunt un om care iubește muzica și dorește să se bucure de ea la cea mai înaltă calitate oriunde, oricând. Se pare că, pentru cei ca mine, s-au fabricat telefoane†speciale†cu diverse tehnologii care modifică experiența muzicală pe mobil.

 

HTC are Beats, Sony are xLoud și tot așa. Normal că existând aceste funcții extra prețul crește. Atunci când mi-am luat telefonul erau în ofertă și astfel de device-uri cu un hardware similar, dar cu un preț semnificativ mai mare. Când am ieșit ieșit din magazin recunosc că regretăm puțin că nu mi-am mărit bugetul pentru acele tehnologii, dar m-am gândit că mult mai mult contează căștile.

 

beats.jpg

 

Soluții†la liberâ€

Căutând pe internet despre toate aceste facilități am aflat că-s de fapt egalizatoare care pot fi instalate pe orice telefon root-at. Sigur, exclud din schemă soluțiile implementate la nivel hardware, dar cred că sunt destul de rare cazurile.

 

Nerăbdător, mi-am instalat toate cele necesare și am conectat căștile (originale LG, nu sunt cine știe ce) apoi am simțit diferența și m-am bucurat că nu dădusem bani în plus doar pe părți software.

 

Să trecem la testat!

 

Am testat cu aceeași pereche de căști și diferențele s-au simțit, cu sau fără egalizatoare. Dar testul suprem a venit cu o pereche căști Beats și un smartphone†curat†de la Samsung. Având în acel moment Beats Audio pe telefon n-am rezistat tentației și l-am întrebat pe posesorul căștilor de ce nu și-a luat HTC ca să se bucure de întreaga putere Beats. Mi-a spus că are în plan să își cumpere un smart de la ei apoi, l-am rugat să asculte și la telefonul meu care are Beats, deși nu este HTC.

 

Ușor sceptic, a luat telefonul în mână, a conectat căștile la el și a dat play unei melodii. Mi-a spus că se simte diferența, apoi m-a întrebat cum să își root-eze telefonul. :)

 

Concluzie

 

Așadar, aceste tehnologii nu sunt decât o mică strategie de marketing. Nu mă înțelegeți greșit, știu că s-a investit timp și s-au plătit bani pentru dezvoltarea acestora, dar totuși nu trebuie ca asta să se simtă atât de mult în prețul produsului. Poate doar dacă ți se dau și căști scumpe, așa cum face HTC.

Link to post
Share on other sites

Èši se dădeau, că de la Sensation XE încolo nimeni n-a mai pupat Beats vreodată în pachet, decât HTC One X care avea o oferă cu niște cășți Beats la pachet pe la Quickmobile și Vodafone când s-a lansat în primăvara lui 2012 numai că prețul era mai mare. În al doilea rând Beats ai și pe HTC Desire C care este undeva sub 800 de lei. Este mai mult marketing. Poți scoate și cu softul dar trebuie și căști bune, și mai depinde de telefon. Eu de exemplu sesizez diferența dacă ascult la Cedar față de N900. La N900 se aude mai clar cu niște căști de 45 de lei de la Altex, față de Cedar cu aceleși căști. Dar vorbim de un dump-phone și un smartphone. Deși la N900 n-am egalizator se aude mult mai bine.

Bun articol, pentru că este foarte bine să știm să separăm inovația de marketing. ;). Felicitări!

Link to post
Share on other sites

Mulțumesc! Ideea mi-a venit când mă luptam cu sistemul audio de pe PC (compus din subwoofer și un set de boxe 2.0 active,cele venite cu subwooferul nu mi-au placut deloc). Pe scurt, s-a rupt jack-ul din subwoofer,dar am scos-o la capăt fără să îl repar  ;)  și mi-am adus aminte de experiența asta.

Deci HTC a pierdut încă un avantaj...

Link to post
Share on other sites

@deiuma - e pura fabulatie tot ce prezinti tu in postul tau. iti jur cu mana pe ampicilina ca castile beats (cacofonie intentionata) sunt doar marketing. cauta (nu o voi face eu pentru tine) forumuri de audiofili si vei vedea ca nici macar nu se "uita" catre ele. povestile de genul am pus eu castile mele la playerul tau care avea egalizator caci al meu nu avea si viceversa sunt pentru novici.

vrei sa asculti muzica de la telefon? nimic mai simplu: lasi sa sune "cum poate", bagi sunetul intr-un amplificator (da, amplificator... portabil, cu baterie si butoane) si il scoti intr-o pereche de casti. investitia? de la 100 euro la... fara numar!

ah... si sa nu uit. poti sa ai castile si amplificatorul numaru unu daca sursa muzicii e "de rahat". si nu cred ca umbli tu in telefon cu flac-uri sau wav-uri de 50 mega bucata.

 

vezi ca mai sunt si alti rapperi care au lansat casti ;)

 

totusi nu m-am putut abtine. top 10 casti 2013. cauta beats... si top 10 casti audiophile 2013.

 

hai ca m-am pornit... foloseste butoanele de navigatie albastre (stanga dreapta)

 

NOTA: nu am pus niciodata urechea sub o casca BEATS dar am, si folosesc, sennheiser si amplificator si cumpar muzica in format CD/DVD/BLURAY asigurandu-ma de calitatea redarii.

Edited by DTTR
Link to post
Share on other sites

Așa cum sunt acele egalizatoare poate sunt și căștile Beats. Nu contest părerea ta și nici nu m-am jucat vreodată cu un Sennheiser de top, dar cred că am exprimat ceea ce am vrut să exprim prin acest articol, anume să demontez poveștile de marketing. Dacă după tine am făcut exact contrariul îmi cer scuze,dar comparația cu Beats a fost făcută pentru că vorbeam de Beats Audio.  Așa puteam să iau și Sony, de exemplu, dar n-am avut la îndemână.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use