Clicky

Jump to content

Despre taxe si impozite percepute ilegal


Recommended Posts

va salut,

dat fiind faptul ca textul nu e al meu nu sunt in masura sa-l copiez... dar pot sa va dau un link catre articol.

http://www.businesscover.ro/29-05-2013-balada-rovinietei-taxa-de-drum-pe-care-statul-roman-o-incaseaza-ilegal/

 

e vorba de modul in care se incaseaza ILEGAL niste sume de bani (in opinia autorului).

Edited by dtatar
Link to post
Share on other sites

Mi-am permis sa schimb titlul (fara sa cer permisiunea, dar na, intre ardeleni...) pentru a da o greutate mai mare (si o viata mai lunga) topicului. Ideea este sa scriem aici despre si alte taxe sau impozite percepute ilegal si, eventual, cum putem sa scapam de ele.

 

Si vin si eu cu o completare: contributia pentru sanatate perceputa persoanelor PFA care sunt SI angajate. Unii au considerat ca este ilegal si au dat Statul in judecata. Urmarea ? Unii dintre ei au castigat si altii nu. Care a fost criteriul de diferentiere ? Poate partea pe care s-a trezit judecatorul in dimineata verdictului ? Oricum, bine ca unii au castigat. Macar au dat speranta celorlalti.

Link to post
Share on other sites

Din pacate, se stie ca in Romania, pentru fix aceeasi speta, se obtine rezultate diferite, chiar la aceeasi instanta.

Clar criteriul de diferentiere este dat de cat de durerosi sunt hemoroizii judelui in ziua procesului, altfel nu se explica.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Similar Content

  • By Liviu Roşca
   După cum bine știți de o săptămână și câteva zile mi-a sosit acasă camera cumpărată de pe gearbest.com. A venit prin Hungary Post direct acasă și n-am mai plătit nici o taxă. În această perioadă am avut timp să îmi fac câteva impresii, suficiente pentru un review, despre camera cumpărată cu 67 de dolari. Înainte să intru în detalii vreau să spun că își merită fiecare cent dar are și câteva lipsuri pentru a obține prețul mic, lipsuri cu care poți trăi și despre care o să discutăm mai jos.
    
   Ambalajul și conținutul lui:
    
   Vine într-o cutie de carton reciclabil cu inscripția YI pe față și o parte din specificații pe spate, majoritatea în limba chineză. Pachetul este destul de mic, camera neavând accesorii precum alte camere pentru a ține prețul jos. În ciuda cartonului reciclat, nu s-a făcut rabat (așa mare) la calitatea ambalajului. Pe interiorul capacului este lipit un burete pentru a nu zgâria lentila camerei. Lentila era și ea la rândul ei protejată de o folie. Restul camerei era protejat de o folie dar de o calitate mai scăzută față de cel de pe lentilă.
   Conținutul pachetului: Camera (evident), cablu usb-micro usb plat alb de ~20 de cm, baterie de 1010 mAh și un flyer cu instrucțiuni în Chineză. Înainte să spuneți că este un pachet slab accesorizat, vă reamintesc prețul camerei: 67 de dolari.
    
      
    
   Construcție:
    
   Camera are dimensiuni și greutate similare cu rivalul mult mai scump (gopro). Dimensiunile mai exact sunt 6 x 2.1 x 4.2 cm iar greutatea este de 72 de grame. Din păcate accesoriile de gopro nu sunt compatibile cu această cameră, mă refer în special la carcasa subacvatică și la diferite accesorii, altele decât ventuze și suporți, camera având prindere standard de trepied (există adapor pentru prindere de gopro). Carcasa subacvatică nu este compatibilă deoarece lentila este amplasată diferit față de GoPro dar si datorită faptului că această cameră este mai înaltă cu 1-2 mm față de modelele de la GoPro.
   Materialul din care este construită camera este o combinatie de plastic lucios pe partea din față, plastic mat cu striații pe laterale respectiv plastic mat simplu pe spate și capace.
   Camera este solidă, nu scârțâie și nu are îmbinări neplăcute. Remarc totuși că plasticul alb mat are tendința de a se murdări destul de repede. Tot la capitolul construcție vreau să adaug faptul că nu este rezistentă la apă așa cum vine în pachet ci îi trebuie o carcasă specială care din fericire costă în jur de 10 dolari. Iarăși, cu nimic mai prejos față de alte camere de genul, puține (și scumpe) fiind camerele rezistente la apă fără o carcasă specială.
    
        
    
   Amplasarea butoanelor, LED-urilor, buzzer-ului și a microfonului:
    
   Camera are 3 butoane. Cel de power care are și rolul de a comuta între modul de captură video și modul de fotografiere, butonul de pornire/oprire înregistrare video respectiv fotografiere în cazul în care camera este în modul de fotografiere. Al 3-lea buton se află pe lateral și are rolul de a opri/porni conexiunea wifi.
   Indicatorii luminosi de tip LED sunt 5 la număr. Cel mai mare este cel rotund din jurul butonului de power. El clipește albastru atunci când camera înregistrează (este cam indiscret), tot albastru luminează atunci când camera este pornită. Roșu luminează doar când camera este la încărcat. Lângă butonul de declanșare a capturii avem un LED care se aprinde în culoare rosie când camera este în modul video și clipește rosu atunci când camera înregistrează. Acest led este dublat de cel de pe spatele camerei și de cel de jos. Poți vedea din aproape orice unghi faptul că se înregistrează. Ultimul led este cel de wifi de culoare albastră și indică atunci când wifi-ul este pornit respectiv neconectat luminând intermitent. Ca o mențiune aici, toate LED-urile pot fi dezactivate din aplicatie făcând camera mult mai discretă dacă o folosiți ca dashcam/cameră de bord.
   Microfonul este amplasat în partea de sus a camerei, orificiul lui având o poziție ușor de acoperit cu degetul dacă țineți camera cu mâna stângă.
   Buzzer-ul are rolul de a face beep-uri atunci când camera pornește sau se oprește, când se porneste/oprește înregistrarea sau când facem o fotografie. Mai beep-uie și când camera își face update de firmware dar nu o să-și facă niciodată singură.
    

    
   Conectivitate:
    
   Ca și conectivitate wireless avem la dispoziție un modul wi-fi (făcut de Broadcom) prin care cu ajutorul aplicatiei dedicate disponibilă în Google Play putem accesa setările camerei (singura modalitate dealtfel), putem schimba modurile camerei (altele înafară de photo și video pe care le putem schimba din butonul fizic de pe cameră) si putem porni/opri înregistrarea, face o poză respectiv. Tot la conexiuni wireless mai putem adăuga si standardul Bluetooth folosit în special cu telecomanda de la Xiaomi. Chiar dacă nu vine în pachet, prețul ei este sub 10 dolari.
    
   Ca și conectivitate clasică avem la dispoziție un conector micro-usb pentru încărcare și transmisie AV printr-un cablu special și un conector micro HDMI. Cablul micro HDMI nu este nici el inclus în pachet.
    

    
   Stocare:
    
   Avem la dispoziție un slot de card Micro SD care suportă carduri de până la 128 de GB. Eu folosesc unul clasa 10 și nu-mi face probleme. Este cardul provizoriu al camerei foto, în viitor urmează unul de 32 de gb UHS.
    
   Autonomie:
    
   Spun de la bun început ca nu m-a dat pe spate. Cei 1010 mAh ai bateriei mi-au oferit  cam 25-20 de minute de filmare 2K cu wifi pornit și vizualizare prin aplicație. Oficial ni se promite aproximativ o ora și 20 de minute la 1080p 30 fps fără wifi pornit. Cred că 60 de minute poate filma lejer. Totusi, partea bună este că o baterie costă 3-4 dolari.
    

    
   Lentilă, senzor și procesor.
    
   Lentila camerei este una wide-angle având un unghi de vizualizare de 155 de grade și o diafragmă cu deschidere de f2.8. Senzorul este de tip CMOS BSI (iluminat din spate) făcut de Sony și are rezoluția de 16 megapixeli. Procesorul (SoC-ul) este un Ambarella A7LS.
   Inițial denumirea nu-mi spunea nimic dar după ceva documentare pe internet am aflat că acest senzor este folosit și de GoPro Hero3+ Silver și în unele drone de la DJI. Asta spune tot despre el.
   Camera nu are stabilizare optică și nici autofocus. În cazul stabilizării nu i-am simțit nevoia la această deschidere. Obiectele de la 20 de centimetri sunt deja în focusul camerei ceea ce este ok având în vedere menirea camerei, o cameră de acțiune nu se pretează la macro.
    
    

    
   Captură video și foto:
    
   Inițial această cameră putea filma la rezoluția maximă de 1080p cu 60 de cadre pe secundă. În urma unui update de firmware (oficial OTA) făcut din interfața aplicației de Android (despre ea o să discutăm mai târziu), mi-a apărut la rezoluții 2K 2304 x 1296 30 FPS.
   Toate rezoluțiile și fps-urile la care poate filma camera sunt: 2304 x 1296 30P 16:9 / 1920 x 1080 60P 16:9 / 1920 x 1080 30P 16:9 / 1920 x 1080 48P 16:9 / 1920 x 1080 24P 16:9 / 1280 x 960 60P 4:3 / 1280 x 960 48P 4:3 / 1280 x 720 60P 16:9 / 1280 x 720 48P 16:9 / 1280 x 720 120P 16:9 / 848 x 480 240P 16:9
    
   Rezoluțiile foto: 16 mp (4608 x 3456 4:3), 13 mp (4128 x 3096 4:3), 12 mp (4608 x 2592 16:9), 8 mp ( 3264 x 2448 4:3), 5 mp (2560 x 1920 4:3)
    
   Operarea camerei fără aplicația dedicată:
    
   Apăsăm scurt pe butonul de power, se așteaptă 3-4 secunde până când LED-ul de power nu mai clipește albastru. Se schimbă în modul de filmare/fotografiere cu o apăsare scură pe butonul power. Se porneste înregistrarea din butonul de sus/captură.  Când camera înregistrează cele 3 led-uri clipesc roșu. Camera se oprește ținând apăsat pe butonul power.
    
   Operarea camerei din aplicația dedicată:
    
   Este singurul mod prin care putem vedea exact ce vede camera care nu are display, el fiind sacrificat pentru a menține un preț cât mai competitiv. Totusi, camera are un unghi de vizualizare foarte larg și imaginea se încadrează ușor, trebuie doar să îndrepți camera spre acel obiect. N-am simțit nevoia așa des să încadrez prin aplicatie pentru a cuprinde ce voiam să filmez/fotografiez.
   Pornim camera, așteptăm 3-4 secunde apoi apăsăm butonul de wifi de pe lateralul camerei. Pornim wifi-ul pe smartphone/tabletă și ne conectăm la rețeaua camerei apoi intrăm în aplicație.
   Aplicația camerei este împărțită în 2. Un fel de rețea socială cu fotografii/clipuri realizate cu camera și partea de operare a camerei noastre. Prima parte nu ne interesează deoarece sunt lucruri în limba chineză pe care nici eu și nici voi nu cred că o știți. Totuși pe acolo sunt poze cu chinezoiace. Pentru a ne conecta la camera noastră apăsăm butonul portocaliu cu camera de jos. Camera se conectează și pe ecran putem vedea ce vede camera.
    
      
    
   Modurile camerei:
    
   Photo - Fotografie normală
   Timer - Face fotografia după un interval de 3, 5, 10 sau 15 secunde
   Timelapse foto - Face o fotografie la 0.5, 1, 2, 5, 10, 30 sau 60 de secunde.
   Burst/Rafală - Face o serie de fotografii. 3, 5 sau 7 cadre pe secundă sau 7 în 2 secunde
   Mod video - Inregistrare video normală
   Sight - Filmează 10-15 secunde la 680 x 480 30p apoi ai opțiunea de a adăuga câteva filtre peste clip. Acest mod se pretează pentru Facebook sau Instagram.
   Timelapse video - Compune singur clipul la rezolutie 1080p din fotografii trase la interval de 0.5, 1, 2, 5, 10, 30 sau 60 de secunde.
    

    
   Galerie:
    
   Aplicația mai include o secțiune unde poți vizualiza, descărca și șterge clipurile și pozele făcute. Aplicatia separă materialul video de poze în tab-uri separate apoi în tab-uri le grupează în funcție de zi/săptămână sau dată.  Am observat că atunci când fac un timelapse foto acesta îmi grupează pozele din acel timelapse la un loc. Tot aici este prezent al 3-lea tab (Downloads) unde putem vedea fisierele descărcate și/sau progresul lor.
    
       
    
   Diferite setări ale camerei care cred eu că ar trebui explicate:
    
   Time stamp video/photo: Suprapune peste videoclip/fotografie date și ora
   Metering mode: Setează contrastul imaginii în funcție de punctul ales
   Loop recording: Când se umple memoria șterge din clipurile vechi
   Emergency backup: Previne ștergerea unor clipuri “de urgență†de setarea de mai sus
   Lens rectification: Reduce puțin din efectul de “fish-eyeâ€
    

    
   Poze făcute cu camera:
    
   - Lens rectification on/off;
    

    
   - Metering mode center/average;
    

    
   - Alte fotografii:
    

    
   *toate fotografiile au fost realizate la rezoluția de 16 megapixeli, puteți downloada AICI pozele originale;
    
   Videoclipuri făcute cu camera:
    
   - 2304 x 1296 30P 16:9 - link clip original neprocesat AICI;
    

    
   - 1920 x 1080 60P 16-9 - link clip original neprocesat AICI;
    

    
   - 1920 x 1080 30P 16:9 (mod video timelapse, pe youtube este doar 720p din motive necunoscute de mine) - link clip original neprocesat AICI;
    

    
   - 2304 x 1296 30P 16:9 (filmare nocturna cu night mode activat care am impresia că face mai mult rău, sunetul pe youtube a fost eliminat din motive de copyright) - link clip original neprocesat AICI;
    

    
   * alte clipuri realizate cu camera o să găsiți pe canalul meu de Youtube din descriere
    
   De ce merită cumpărată această cameră?
    
   - raportul preț/calitate este unul foarte ridicat;
   - calitatea filmărilor și pozelor pe timp de zi este excelentă;
   - accesoriile sunt foarte ieftine;
   - dimensiuni mici;
   - aplicația pe smartphone este bine-venită în acest buget și își face treaba perfect;
    
   De ce nu merită cumpărată această cameră?
    
   - filmarea pe timp de noapte nu este tocmai bună mai ales dacă o folosești pe post de dashcam și locuiești într-un oraș slab luminat, o să mai revin cu niște clipuri după ce o să încerc cu night mode dezactivat
   - autonomia nu este cea mai bună din gamă dar nici cea mai slabă, este doar decentă;
   - lipsa accesoriilor din pachet care mai adaugă ceva la prețul camerei. Avantajul este aici că îți poți face setup-ul exact cu ce accesorii dorești;
   - lentila este expusă la zgârieturi, praf, etc
    
   La ultimul punct am găsit rapid rezolvarea cu un dop de la o sticluță. I-am tăiat filetul cu un cutter, l-am șlefuit cu hârtie abrazivă și i-am lipit în cap burete rupt din capacul cutiei camerei. Pare original 100%
    

  • By DIGI_Helper
   Poti plati acum prin SMS si rovinieta si beneficiezi de costuri mai mici pentru plata emiterii rovinietei.
    
   Ce trebuie sa faci pentru plata prin SMS
   trimiti, prin SMS, la numarul scurt 7500, numarul de inmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului (ex. pentru un autoturism, trimiti textul B54AJV A ); vei primi un SMS, prin care vei fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate si cu privire la costul rovinietei si la costul total al tranzactiei (ex. Vrei rovinieta cat. A (autoturism) - 7 zile, pentru B54AJV tarif 3 EUR. Cost total 2,52 EUR+TVA. Trimite DA pentru confirmare sau INFO pentru tip vehicul); vei confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelasi numar, a unui nou SMS cu textul “DAâ€; vei primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment in care vei fi tarifat cu suma corespunzatoare rovinietei alese; mesajul continut in SMS va contine urmatoarele informatii, ce vor fi inregistrate in baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de inmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua si ora expirarii valabilitatii acesteia (data si ora de inceput a valabilitatii rovinietei vor fi data si ora confirmarii de catre operatorul de telefonie mobile a tarifarii rovinietei). Exemplu: (A fost emisă rovinieta XXXXXXXXXX categoria A, pentru vehiculul B54AJV, valabilă până la ZZ.LL.AA ora 23:59:59. Detalii valabilitate rovinietă: www.cnadnr.ro  
   Detalii despre costuri: http://www.rcs-rds.ro/rovinieta#rovinietaSMS
  • By DTTR
   cum se fura bani de la fraieri (care culmea mai si dau LIKE).

   un AD (reclama) de pe facebook zice asa... loc de munca acasa...

   fraierul zice: WOW, vreau si eu...

   da click... citeste niste bullshituri legate de supraveghere video si apoi da "aplica". pana aici nimic dubios. dubios e ce urmeaza. trebuie sa te inregistrezi cu tot ce ai... card, numar si CULMEA... numarul CVV. adica dati toate datele ca va luam noi banii...
   si culmea. aceasta reclama are 108 like-uri...

   imi place cum filtreaza FB anunturile. de fapt de ce sa le filtreze daca genereaza bani.

   HAI SICTIR!


 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use