Clicky

Jump to content

Recommended Posts

Vad pe net ca apar telefoane cu memorie RAM din ce in ce ma multa(se speculeaza ca Note 3 va avea chiar 3 GB ram), dar curiozitatea mea este urmatoarea:

De cati mega are nevoie un telefon pentru un user casual precum noi?

Intrebarea este subiectiva, iar fiecare raspunde dupa opinia sa, dar nu vreau sa aud cat mai multa, ca e mai bine. Doresc strictul necesar.

Link to post
Share on other sites

Cu cat ai mai mult ram, cu atat vei avea mai multe aplicatii rezidente, care se vor deschide mai repede atunci cand ai nevoie de ele.

Cel putin in teorie.

La un telefon puternic, cu aplicatiile actuale, daca le inchizi cu task managere, n-o sa simti prea tare intarzieri la deschiderea acestora.

Link to post
Share on other sites

Silviu tu deții un telefon cu Android? Ram-ul nu este ocupat doar de sistemul de operare. Dacă JB are nevoie de 340 de mega, swiftkey mai mănâncă și el 30, un program de mess probabil încă 30-40, și tot așa....Dacă vrei să faci mai multe taskuri în același timp o să ajungi într-un moment dat când 1 gigel se va dovedi insuficient. Aplicațiile Android au tendința de a deveni din ce în ce mai „gurmande“ așa că vei avea nevoie de minim 2 giga, cu bătaie spre 3 gigei ca și standard.

 

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

 

 

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

 

Edited by Parintzelu
Link to post
Share on other sites

Ei nu am spus că S3 ar fi învechit. Dar orice gadget mai devreme s-au mai târziu, devin depășite. Eu mi-am expus o părere, și ea poate să fie greșită sau nu. Dacă ai argumente mă poți contrazice.......

 

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

 

Edited by Parintzelu
Link to post
Share on other sites

Pentru un utilizator normal, e ok si mai mult timp. Dupa atata timp, S2 inca mai face valva cand e vazut in mana, si inca mai e dorit. Si intr-adevar, orice telefon se invecheste, dar cand aloci o anumita suma importanta pentru un telefon, alegi sa faci o investitie pe termen lung de care sa te si bucuri, nu neaparat pentru un an de zile. 

Link to post
Share on other sites

Tu întradevăr faci o investiție cu gândul că va fi "future proof", problema sunt aplicațiile. Ele cer din ce în ce mai mult.

Fă o comparație între jocurile de acum un an și cele de acum. Sau orice alt soft uzual. De exemplu Swiftkey, în versiunea 3 se instalau 4mb iar amprenta în memoria telefonului la folosire era de maximum 10mb. Acum se instalează 11,25mb iar amprenta este undeva între 27 și 38 de mb în funcție de câte limbi ai active simultan. Și exemplele pot fi multiple.

Nu sunt fan jocuri dar probabil sunt câteva care îl îngenunchează pe S2. Încă mai mișcă dar este la limită, și eu de-abia mi-am achiziționat unul, dar ăsta este prețul pe care îl plătim pentru că nu ne-am achiziționat unul atunci când de-abia apăruse......avem tehnologia de ieri.

 

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

 

 

Link to post
Share on other sites

Problema e tot platforma Android si developerii. Este mult mai simplu sa adaugi la nesfarsit memorie si procesoare mai puternice decat sa optimizezi aplicatiile asa cum ar trebui. Modul in care ruleaza aplicatiile pe android este insa deficitar consumului redus de resurse. Sunt jocuri pe iOS care ruleaza mai bine pe un telefon care nu are specificatii atat de uluitoare cum ar fi 2-3 GB memorie ram si procesor quad-bigLittle etc. Toata lumea e interesata de profit si asta e problema, daca ar fi optimizate jocurile nu ai mai fi nevoit sa cumperi telefon nou. Insa daca firmele ar oferi suport pentru telefoanele vechi nu ar mai avea profitul atat de urias. Se vede foarte clar ca pana si ultimele versiuni de android ruleaza pe telefoane pe care producatorii spun ca nu ar putea sa ruleze.

 

Problema e ca nu mai exista inovatie si calitate ci doar cantitate si lupta pentru profit. Dar atat timp cat prostul plateste..

Edited by tudy23
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Nu se poate compara PC-ul sau laptopul cu un smartphone oricare ar fi el. De exemplu eu am Windows 7 Ultimate pe 32 biți și 2 GB RAM DDR2 800 MHZ. Ei eu cu 2 GB RAM rulez Oracle VM VirtualBox și mă joc cu un Linux Mint, Debian de 64, Ubuntu etc. Dar spre deosebire de Android multitaskingul la Windows-ul x86 e altă mâncare de pește.

Deci ca să clarificăm și eu folosesc tehnologia de hăt-hăt alaltăieri. Adică Nokia N900 mișcă un Debian pe ARM cum este și Android la nivel de kernel, cu 256 MB SDRAM, alături de un TI OMAP 3430 de 600 Mhz, fără nici o problemă. Se mai împiedică mai ales dacă vrei să te uiți pe Youtube îl pui în genunchi din cauza Adobe Flash, că e foarte vechi, dar pe ansamblu se mișcă foarte bine.

Eu am văzut un S3 care zbura cu 4.1.2 cu ROM Stock, fără root și alte belele, dar...era revenit la setările din fabrică recent. Adică m-a uimit câte aplicații avea deschise și nu se bloca cu mențiune că nu erau jocuri sau aplicații solicitante ci chestii uzuale.

Eu cred că toată șarada asta cu RAM-ul și nucleele este doar marketing.

Deci dacă vrei să nu se pună în genunchi la o pagină cu Flash 1 GB RAM este obligatoriu, iar în rest dacă ești băiat cuminte se poate să nu-i umpli niciodată.

Link to post
Share on other sites
  • 4 years later...

De acord cu ce se spune in articol, dar cand o invata si Android (nu stiu daca ala chel se comporta cum trebuie, ca n-am avut nici Nexus, nici Pixel) sa inchida cand trebuie aplicatii, atunci o sa-mi cumpar telefon cu 512 MB RAM. Nu ma incalzeste cu nimic faptul ca imi tine in background cat mai multe aplicatii, daca nu-si aloca si un buffer, astfel incat sa nu lase greul pe ultima secunda, cand nu mai are RAM deloc sa inceapa sa gafaie, lag, crash si alte bucurii.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use