Clicky

Jump to content

Cea mai buna tableta de 8 inch?


The Ciz

Recommended Posts

         Salut, as vrea sa ii cumpar prietenei mele o tableta. M-am decis la una de 8 inch fiindca mi se pare compromisul perfect intre portabilitate si functionalitate. Tin sa zic ca 7 inch mi se pare mica si foarte ingusta de asta am ales 8 inch cu format al ecranului 4:3 .

Acuma sa zic pentru ce va fi folosita jucaria : facebook,mail,navigare pe diferite site-uri,ocazional jocuri.

Cerinte : sa se miste fluid,fara restarturi dese sau deloc, ecran daca se poate IPS pentru unghiuri bune de vizualizare.

Buget: maximum 800 RON.

 

In banii astia eu m-am gandit la  Evolio Aria Mini.

 

Astept cu interes pareri si opinii fiindca sunt in impas  B) 

Link to comment
Share on other sites

Poate te mai gandesti la tableta de 7 inci, pentru ca este perfecta si nu ocupa asa de mult loc. Nu e nici o problema in a folosi un ecran widescreen, filmele arata perfect pe un astfel de ecran. Evolio Aria mini e chiar buna.

Link to comment
Share on other sites

Cred ca vei fi dezamagit de Facebook, inca arata oribil pe orice ecran mare. Eu am intrat de mult in era widescreen si nu ma (mai) impac cu ecrane cu ratio 4:3, mi se pare ca sunt mai bune cele widescreen (asta e parerea mea). Site-urile sunt facute pentru rezolutii widescreen oricum. Alege o tableta 4:3, daca asta doresti, e o chesti de gusturi.

Link to comment
Share on other sites

Si cu ce ajuta la o tableta un ecran wide?!Nu ajuta prea mult nici la televizoare in cazul filmelor, din care 90 la suta sunt trase in sistem aspect de 21:9 ceea ce implica vesnicele dungi negre indiferent de aspectul ecranului!

Numai pun la socoteala incomoditatea de a tine o tableta in modul portret in cazul celor wide!Din acest motiv probabil in momentul acesta exista a avalansa de tablete de opt inchi cu ecran 4:3!

Link to comment
Share on other sites

Aspectul filmelor este mult mai apropiat de un ecran wide decat unul 4:3 (1.33). Dungile care apar pe ecrane wide sunt mult mai subtiri decat pe ecranele 4:3 si nici nu vad avalansa de tablete noi cu ecran 4:3. Ai incercat sa te uiti la un film nou pe un ecran 4:3? Este pur si simplu urat, pentru ca nu foloseste tot ecranul. Eu vorbesc din propria experienta cand spun ca un ecran wide (16:9 = 1.77) e infinit mai bun ca unul 4:3 pentru ca 1.77 se apropie mai mult de 21/9 (2.33).

Link to comment
Share on other sites

Din proprie experienta, o tableta de 7 inch cu aspect 4:3 ruleaza vizual groaznic un film spre deosebire de un 10 inch wide. Nu suporta comparatie! De asta toate lcd-urile, plasmele si led-urile tv au formatul asta! In cinema ruleaza filmul in format 4:3?!

Cine vrea doar browsing poate sa-si ia una pe 4:3, insa pt un set complet e mult mai fezabila cea in sistem wide. La fel de bine pot sta in landscape pt browsing ori e-book ca si cea pe 4:3.

 

Sent from my GT-N8000 using Tapatalk HD

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use