Clicky

Jump to content

Tutoriale Samsung Galaxy Note II


Recommended Posts

Cum se face upgrade sau downgrade la Galaxy Note II cu  firmware oficial samsung fara kies, cu ajutorul aplicatiei odin !!!


 

 

 
 

Romurile oficiale samsung le gasiti pe www.sammobile.com

Nu va pot spune eu ce rom sa folositi si ce nu pentru ca difera la fiecare in parte de locul unde se afla sau de reteaua care o foloseste.

Nu trebuie sa luati neaparat o versiune facuta pentru tara in care va aflati desi teoretic cica ar fi mai bine asa pentru ca partea radio adica modemul este optimizat pentru tara respectiva.Testati mai multe variante si care vi se pare cea mai buna pe aia o pastrati.

Mai trebuie sa stiti ca nu pierdeti garatia daca puneti un rom oficial cu odin..

Daca nu dati wipe data/factory reset inainte de flash este posibil ca dupa instalare telefonul sa intre in boot loop.Daca intra atunci intrati in recovery,dati wipe data/factory reset si la urma reboot si totul va merge brici.


Drivers Windows x64

 

85662080.png
Drivers Windows x32


85662080.png
Odin3 v3.07


85662080.png
7zip


85662080.pngwww.sammobile.com

Un Like ne face intotdeauna munca mai usoara !!!

Edited by iepurasu_poznas
Link to comment
Share on other sites

Cum se face Root la Galaxy Note II si

cum se instaleaza CWM
 


 


In acest video voi incerca sa va explic cum se face root la galaxy Note II! Fie ca aveti android 4.1.1 fie ca aveti android 4.1.2 metoda este aceiasi!

Trebuie sa stiti ca atunci cand faceti root undeva in telefon se vor inregistra aceste modificari intr-un contor!Acest contor este pus de samsung

pentru a va scoate din garantie telefonul! Din fericire exista o aplicatie cu numele TriangleAway care poate duce acest contor la zero,in felul acesta reintrand

telefonul in garantie!

La modele mai vechi, cand contorul nu mai era zero aparea la pornire un triunghi galben si asa stiati ca contorul sa modificat insa in

modelele noi nu au mai pus acest triunghi, de aceia este bine sa verificati din cand in cand daca contorul este zero cu ajutorul aplicatie TriangleAway!

Este nevoie de verificare numai daca stiti ca instalati diverse romuri si/sau daca faceti root!
Odin3 v3.07


85662080.png

Drivers Windows x3285662080.png

Drivers Windows x64


85662080.png
CF-Auto-Root


85662080.png
Philz Touch 4.87-n7100


85662080.png
TWRP v2.4.3.1


85662080.png

 

 

 

BusyBox Installer

 

85662080.png

  

TriangleAway


85662080.png

Un Like ne face intotdeauna munca mai usoara !!!

Edited by iepurasu_poznas
Link to comment
Share on other sites

Cateva explicatii la modul general pentru termenii cei mai cunoscuti si folositi in Android !!!Vreau sa multumesc in mod special lui HLG si lui catavlad pentru ca m-au ajutat cu acest ghid.
Root:

Este un termen imprumutat din sistemele de operare bazate pe linux (din care face parte si adroidul intr-o oarecare masura) si inseamna acces la radacina telefonului.
Inseamna ca ai acces la toate fisierele sistemului si daca doresti poti face modificari.
Rootul este un proces reversibil prin care utilizatorul dobandeste acces de administrator la sistemul de operare al telefonului sau.
Rootarea telefonului nu iti modifica sistemul de operare in mod vizibil. Toate aplicatiile, setarile, datele raman neschimbate.
Singura diferenta este ca vei putea face mai multe lucruri (ex: poti rula aplicatii care au nevoie de root sau instala rom-uri custom)

Rootarea unui telefon cu Android nu este acelasi lucru cu a face Jailbreak unui iPhone.
Prin root se obtin, cum am specificat mai sus, drepturi complete ale sistemului de operare, iar prin Jailbreak obtii drepturi de a face ce poti face pe un Android ne-rootat,
si anume instalare de aplicatii din surse externe, adaugarea unor teme vizuale, setarea unei melodii ca ringtone.

Poti strica telefonul daca il rootezi!? Raspunsul simpul,scurt si general este: NU.
Asta inseamna ca in procesul de rootare sunt sanse minime sa strici ceva sau, daca totusi nu faci ceva cum trebuie si ceva nu merge bine,stricaciunile sunt, in general, la nivel software si se pot remedia destul de rapid si fara probleme.


Kernel:

Kernelul este miezul sau nucleul unui sistem de operare si face legatura intre soft si hardware,controleaza parametri procesorului si
voltajele samd.Tot in el sunt incluse si drivere pentru diverse parti hardware cum ar fi camera,gpu,display etc.
Kernelul este cel care face legatura intre dintre software (OS,Aplicatii) si hardware (cpu,gpu,wifi,gps,camera,audio etc.),gestioneaza
parametri procesorului si restul de componente.


Modem:

Sunt driveri pentru modem care se ocupa de partea radio,adica de semnal, de schimbarile intre GPRS,3G,HSPDA etc
Aceste firmware-uri pentru modem sunt facute doar de cei care produc telefonul in general,in cazul nostru de samsung.
Probabil ca ati auzit ca adroidul este facut de samsung pentru anumite tari,de fapt este vorba de acest modem.
Adica samsung a optimizat pentru ficare regiune sau tara cate un modem, de aceea rom-urile samsung primesc denumiri de tari.
Asta nu inseamna ca trebuie sa instalezi strict modem-ul pentru tara ta. In principiu ala pentru tara ta ar trebui sa mearga cel mai bine.
Insa de multe ori se intampla ca versiuni facute pentru alte tari sa mearga mai bine decat cel facut special pentru tara ta.
Modem-urile vin o data cu firmware-ul stock, insa pe xda sunt destul de multe modem-uri extrase din rom pentru a putea fi instalate si pe alte romuri decat cele de la samsung.


Download Mode:

Este modul in care telefonul este pregatit sa primeasca un rom sau kernel nou. Daca vreti sa puneti un rom cu odin trebuie sa intrati mai intai in Download Mode.
In Download Mode se poate intra fie cu o aplicatie daca ai root, fie prin apasarea unui buton daca ai un rom custom, fie printr-o combinatie de butoane cand telefonul este stins. Combinatia de taste la telefoanele samsung este:

Telefonul trebuie sa fie stins cand faceti combinatia asta!

Tasta Volum Jos + Butonul Acasa + Butonul de pornire.


downloadmode.png


Recovery Mode:

Recovery este o mica partitie in memoria interna a telefonului in care se poate boota fie cu o aplicatie daca ai root, fie prin apasarea unui buton daca ai un rom custom fie printr-o combinatie de butoane cand telefonul este stins. Aceasta partitie o au majoritatea dispozitivelor cu android si daca bootati in ea veti gasi cateva optiuni printre care si o optiune de resetare a telefonului. Daca telefonul se blocheaza la pornire de mullte ori poate fi rezolvata aceasta problema facand reset din Recovery Mode.
Atentie ca daca faceti resetare se pierd toate datele din telefon. O data intrati in recovery mode puteti muta selectia cu butoanele de volum si enter cu butonul power!
Combinatia de taste la telefoanele Samsung pentru a intra in Recovery mode este:
Telefonul trebuie sa fie stins cand faceti combinatia asta!
Tasta Volum Sus + Butonul Acasa + Butonul de pornire.


recoverymode.pngClockWorkMode sau CWM:

Este o interfata mult mai avansata pentru Recovery Mode. Aveti mai multe optiuni si pe unele dispozitive chiar si suport touch.
.La unele modele de telefoanea cum ar fi galaxy s2 recovery se schimba o data cu schimbarea kernelului insa la note 2 nu este chiar asa.Din fericire recovery se schimba separart si este independend de kernel! Spun din fericire ca in felul asta putem avea atat Kernelul nostru preferat pe telefon cat si CWM nostru preferat in acelasi timp!
Mai multe despre Recovery Mode si ClockWorkMode AICI


Odin:

Este o aplicatie care va permite sa flash-uiti pe telefon diverse chestii. Cu Odin se pot flash-ui arhive .TAR sau arhive .MD5.
Daca vreti sa puneti un rom cu Odin atunci arhiva cu rom-ul trebuie sa aibe una din cele 2 extensii. In general cu Odin se pun rom-urile sotck luate de pe Sammobile sau de unde le luati voi si au axtensia .MD5!
Tot cu Odin se mai poate pune si un kernel custom care, de obicei, are extensia .Tar, insa poate fi si
.MD5. Aceasta metoda este cea mai sigura metoda si cu cele mai putine riscuri de a face update la telefoanele Samsung cu rom stock.


Boot Loop:

Daca auziti acest termen inseamna ca telefonul acelei persoane s-a blocat la deschidere. Boot Loop poate aparea din diverse motive, dar care in general se refera la probleme software si care isi gasesc repede rezolvarea. Rezolvarea nu este una universala pentru ca depinde de fiecare problema in parte.


Ce este un Rom:

Este sistemul de operare Adroid in sine. Practic este ceea ce vezi tu ca si user si ceva mai mult. El este dependent de kernel, insa nu este obligatoriu sa vina cu un kernel incorporat la instalare. De multe ori rom-urile custom vin fara un kernel incorporat. De aceea trebuie sa fim siguri ca pe tel deja avem un kernel instalat cumpatibil cu acea versiune Android sau sa instalam un kernel cand instalam rom-ul.
Din cate stiu eu sunt cam 4 mari categorii de romuri.


Rom Stock:

Este acel android care vine odata cu telefonul sau pe care il primesti fie prin Kies, fie prin OTA de la samsung. Este versiunea de Adroid pe care Samsung a pregatit-o pentru telefoanele lor. Aceste rom-uri aduc odata cu ele si un kernel si un firmware de modem nou.
Metoda cea mai recomandata si mai fara riscuri pentru instalarea acestor rom-uri este prin Odin. Sa nu aveti prea multa incredere in aplicatia Samsung Kies pentru ca va poate face figura cand va e lumea mai draga. Romuri stock pentru odin pot fi descarcate de pe siteul www.sammobile.com/


Rom Stock based :

Este un rom custom, adica modificat de una sau mai multe persoane care are ca si baza un Rom Stock. De obicei se alege o versiune stabila de rom stock si se fac modificari pentru a-l face mai frumos, mai performant etc. Aceste romuri pot veni cu sau fara kernel si modem incorporate. Asta depinde de cel care modifica rom-ul.
Aceste romuri se instaleaza din Recovery Mode direct de pe tel. Telefonul trebuie sa fie deja rootat.


Rom CyanogenMod:

Este un rom custom facut de o comunitate globala si care are la baza AOSP ca si versiune de Android. AOSP inseamna Android Open Source Project si este practic Adroid-ul in forma pura. CyanogenMod pastreaza, in mare, grafica din AOSP, doar ca inbunatatesc romul din punct de vedere al performantei si al stabilitatii. CyanogenMod exista pentru un numar destul de mare de dispozitive.
Un lucru foarte bun la CyanogenMod este ca elibereaza update-uri aproape zilnic, deci chiar se ocupa de acest proiect.
Rom-urile vin cu un kernel propriu, dar care poate fi schimbat daca doriti asta. Nu vin cu modem, deci ramane cel existent deja pe telefon.
Romurile CyanogenMod se instaleaza din Recovery Mode. Exista rom-uri custom bazate pe AOKP care aduc si modem, insa inseamna ca acelea sunt adaugate de cel care a facut rom-ul custom si inseamna ca a extras modem-ul din Romul stock.


Rom AOKP (preferatul meu):

Este tot o comunitate globala care are la baza AOSP, insa care iti extinde optiunile de control asupra sistemului destul de mult. AOKP inseamna Android Open Kang Project. AOKP este facut pentru un numar ceva mai mic de dispozitive fata de CyanogenMod: Primeste si el update-uri destul de dese si nu vine cu un kernel propriu si nici cu modem. In setari veti gasi o aplicatie numita Rom Control care va ofera o gama larga de setari si optimizari
de performanta si vizuale. Romurile AOKP se instaleaza din Recovery Mode.
Exista rom-uri custom bazate pe AOKP care aduc si kernel si chiar si modem, insa inseamna ca acelea sunt adaugate de cel care a facut rom-ul custom si probabil ca sunt luate din alta parte.


Rom MIUI:

De acesta nu pot sa spun prea multe pentru ca nu stiu. Stiu doar ca e facut de chinezi, ca este destul de bine gandit si imbina putin grafica din Android cu cea din IOS.
Nu exista limba romana in MIUI. Rom-urile MIUI se instaleaza din Recovery Mode!


Un Like ne face intotdeauna munca mai usoara !!!

Edited by iepurasu_poznas
Link to comment
Share on other sites

Cum se instaleaza Cygwin


 

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hntyQfrQe7o

 


 

Multe persoane ar dori sa invete sa faca diverse moduri pentru romurile lor insa se lovesc de o mare problema si anume, majoritatea utilitarelor si programelor pentru modificarea romurile sunt bazate pe linux.Sunt multe scripturi care iti pot face viata mai usoara si care te ajuta sa modifici un rom mai repede insa ruleaza doar din terminalul din linux.

Putin dintre noi au o distributie de Linux instalata pe pc  deci nu avem nici terminal Linux. Aici intervine Cygwin.Programul Cygwin este practic terminalul de Linux facut sa ruleze pe windows insa cu toate beneficiile care le are un terminal de Linux.In acest tutorial o sa va arat cum se instaleaza Cygwin iar in urmatorul tutorial care o sa-l fac o sa va arat un exemplu cum poate sa ne ajute Cygwin.Atentie:


Ca sa poata functiona acest program este nevoie sa aveti instalat Java JDK v.6u20.

Instalarea aplicatiei Java JDK v.6u20 trebuie facuta inainte de a instala Cygwin !!!


Cygwin


85662080.png
Java JDK v.6u20


85662080.png
Un Like ne face intotdeauna munca mai usoara !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bună . Pe 4.1.2 am observat un mic bug :Wi-Fi hanging (dureaza ceva pana se conecteaza (un delay de 3-5 sec depinzând de puterea semnalului).

Asta se poate rezolva in următorul mod :

1.Deschizi telefonul (la tastatura).

2.Scrii codul următor (fara "): "*#0011#".

3.Acum se va deschide o noua fereastră.

4.Apasam Menu.

5.Dam pe Wi-Fi.

6.Vom vedea niste informatii despre reteaua Wi-Fi

7.Mai jos exista o "funcție" numită WIFI Power Save Mode.

8.Mai jos este un buton care e pe on.

9.Il dam pe Off.

10.Oprim si Pornim Wi-Fi ar trebui sa se conecteze instant. Daca dam RR va trebui sa refaceti acest tutorial.

 

 

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Edited by mesersmith
Link to comment
Share on other sites

Cum se instaleaza Apktool pentru Windows


 


 


  


 


 


Apktool 1.5.2


 


85662080.png


 


Site Oficial XDA


 


 


 


Java Runtime Environment 1.7.0.17 (32-bit)


 


85662080.png


 


 


 


Java Runtime Environment 1.7.0.17 (32-bit)


 


85662080.png


 


 


Un Like ne face intotdeauna munca mai usoara !!!


Edited by iepurasu_poznas
Link to comment
Share on other sites

Cum se modifica o aplicatie de sistem cu Apktool


 


  


 


 


Notepad++


 


85662080.png


 


 


 


 


Zipalign


 


85662080.png


 


 


 


 


Mod Installer Note II


 


85662080.png


 


 


 


Ghid NR1 Modificare Updater_Script


 


85662080.png


 


 


 


Ghid NR2 Modificare Updater_Script XDA Link


 


85662080.png


 


 


Atentie:


Este important ca inainte sa vizionati acest video sa vedeti video-ul cu instalarea apktool!


Este foarte important sa folositi ca si text editor Notepad++ si nu utilitarele de baza din Windows!


Cititi cu atentie cum se modifica updater_script si veti putea instala aplicatii din CWM in orice dispozitiv!


Trebuie doar sa modificati corect updater_script din arhiva "Mods Installer" cu notepad++ si tottul va merge bine! Intotdeauna folositi arhiva postata de mine si modoficarile le faceti in ea, nu creati propria arhiva decat daca stiti sa scrieti toti parametri corect !


 


 


 


Un Like ne face intotdeauna munca mai usoara !!!


Edited by iepurasu_poznas
Link to comment
Share on other sites

Cum se modifica o aplicatie din Google Play cu Apktool

 

 

 

 

Notepad++

 

85662080.png

 

 

 

 

Framework 4.1.2

 

85662080.png

 

 

 

One Click Signer

 

85662080.png

 

 

Atentie:

Este important ca inainte sa vizionati acest video sa vedeti video-ul cu instalarea apktool!

Daca doriti sa modificati o aplicatie care este deja instalata in rom-ul vostru ea poate fi gasita

si extrasa cu ajutorul unui root explorer din /data/app/!

Este bine ca inainte de a face instalarea noii aplicatii modificate sa dati un "clear data" la

aplicatia veche si sa o dezinstalati!

Este foarte important sa folositi ca si text editor Notepad++ si nu utilitarele de baza din Windows!

 

 

Un Like ne face intotdeauna munca mai usoara !!!

Edited by iepurasu_poznas
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use